Cum pot rețelele sociale să ajute un profesor modern…

AI generated by https://gencraft.com/

Utilizarea activă a rețelelor sociale îmbunătățește rezultatele elevilor. Rețelele sociale pot fi folosite în moduri diferite. Să luăm în considerare principalele opțiuni.

Social media ca manual interactiv

Un grup de lucru  bazat pe rețelele sociale poate servi ca un manual suplimentar. Lucrul în el este ușor și simplu: elevii pot împărtăși temele finalizate și pot scrie comentarii în discuții. Postările distribuite în feed vor servi drept pagini de manuale, iar hashtag-urile pot fi folosite pentru navigare. În acest fel, atunci când se pregătesc pentru un test, elevii pot găsi cu ușurință toate materialele de care sunt interesați. Pentru a facilita căutarea de materiale, pot fi folosite mai multe hashtag-uri. De exemplu, #7thgrade, #litosphere, #video, #mustknow. Este mai bine să partajați materiale cu o anumită frecvență, adică să indicați momentul postărilor. În acest fel, postările vor apărea în mod regulat în fluxurile de știri ale studenților, crescând semnificativ probabilitatea ca acestea să fie vizionate.

Pregătirea examenului pe Instagram

Dacă materia ta implică mult material vizual, Instagram este cea mai bună rețea de socializare pentru tine. De exemplu, recent, examenele au inclus sarcini în care elevii trebuie să identifice o clădire, o persoană, un monument sau alte structuri pe baza unei fotografii. Mulți studenți au găsit-o provocatoare. Prin urmare, ar trebui să utilizați cele mai „vizuale” rețele de socializare. De exemplu, puteți posta o fotografie a unui personaj sau monument istoric și puteți scrie o scurtă misiune în postare. Condițiile sunt simple: primii cinci elevi care răspund corect vor primi nota 10 . Pentru a primi o notă, elevii trebuie să trimită un mesaj direct.

Facebook ca platformă educațională

Introducerea de noi funcții în rețelele sociale permite o utilizare și mai largă. De exemplu, funcția „articles” din rețeaua de socializare Facebook, una dintre cele mai mari rețele sociale globale, merge mai departe. Unele grupuri educaționale au capacitatea de a adăuga lecții și, cel mai important, de a le conecta într-o anumită secvență. Este practic un curs online în cadrul rețelelor sociale. Acum nu mai este nevoie să mergeți la platformele de învățare pentru a studia; trebuie doar să intri în comunitatea relevantă.

Distracție cu Snapchat și TikTok

Caracteristica distinctivă a acestei rețele sociale este că utilizatorii folosesc în principal formate video și foto. Prin urmare, profesorii pot folosi Snapchat sau TikTok pentru a comunica temele pentru acasă și testele viitoare, pot partaja videoclipuri scurte cu explicații, pot propune întrebări de discuție în avans, menține contactul cu elevii, adăuga varietate cu filtre și autocolante amuzante și, în final, pot măsura reacțiile.

YouTube ca sursă de materiale

Fără îndoială, YouTube nu poate fi ignorat, deoarece s-a consolidat ferm în rândul studenților. Lucrul cu YouTube este o provocare din cauza naturii sale orientate spre video. Este mai ușor să-l folosești ca sursă de materiale educaționale, care pot fi apoi adunate într-o altă rețea socială. De exemplu, o colecție frumoasă de videoclipuri educaționale diferite poate fi găsită pe site-ul web al proiectului nostru în secțiunea bibliotecă dinamică. Urmați linkul http://www.subscribed-project.eu/dynamic-library/

Pentru a organiza activitatea cu elevii pe rețelele sociale, trebuie să alegeți platforma potrivită. Prin urmare, ar trebui să selectați una dintre aceste rețele sociale. Apoi decideți cum va decurge munca: puteți pur și simplu să răspundeți la întrebările elevilor prin mesaje, să împărtășiți teme sau resurse utile într-un grup sau un dialog general. Alternativ, puteți merge mai departe și puteți organiza un joc, un concurs pentru cel mai inteligent student cu premii, un joc de rol bazat pe text, să distribuiți bonusuri pentru activitatea pe rețelele sociale și să faceți procesul de învățare mai gamificat și mai captivant. În plus, puteți organiza votarea la diferite evenimente.

Puteți începe să lucrați cu rețelele sociale astăzi. Aflați cum pe https://www.subscribed-project.eu/creatorkit/,  modulul de e-learning care oferă profesorilor cunoștințele și abilitățile necesare pentru a-și crea propriul conținut și pentru a-și sprijini cursanții cu metode de predare adaptate. În practică, ghidează profesorii într-o abordare pas cu pas pentru a dezvolta abilitățile digitale necesare participării și creării de conținut pe rețelele sociale, cu scopul de a le permite să creeze conținut pedagogic util.